Arkiv | Aktuellt RSS flöde för denna avdelning

ridcenter i kina

HighTideSystem i Kina

Anders Thuresson har spenderat 3 dagar på Citicjmlize International Equestrian Club i Kunming i Kina för att vara konsult i deras planer på att bygga nya ridbanor. De blev överförtjusta över vårt koncept och det resulterade i en offertförfrågan. Så det finns stor chans att det blir ridbanebygge i Kina under våren.

Läs hela texten
rider på den breda normandie stranden

Vem vill inte rida på Normandies stränder?

Det var ju här det började… på Normandies breda stränder, man tog med sig travhästarna hit för att träna snabblöp på stränderna. Underlaget är perfekt, lagom grepp, svikt och fasthet för att man ska kunna ta ut svängarna ordentligt. Vi var i där under VM i Caen och passade på att prova underlaget på stränderna, […]

Läs hela texten
ridbaneunderlagtest

Lars Roepstorff har varit och mätt vår bana!

Oftare och oftare dyker debatterna upp huruvida ridbaneunderlaget är bra eller skadliga för hästen, det diskuteras om vilket underlag man ska ha, vad som är bäst till vilket ändamål osv. Vi följer diskussionerna förstås, vi lyssnar mellan raderna och börjar förstå att vårt ridbanekoncept är något som man här i Sverige börjar prata om på […]

Läs hela texten

LISEN och de andra testryttarna berömde vårt underlag!

Den 14 december bjöd vi in hästfolk, bybor och andra nyfikna från bygden för att göra ett riktigt avstamp i vår lansering av vårt ridbanekoncept. Över 100 personer kom och bjöds på glögg och tilltugg! Lisen Bratt Fredricson och hennes elev Hanna Karlsson kom med sina hästar och testade underlaget med allt vad det innebar. […]

Läs hela texten
peder-hoppar

Öppet hus den 14 december kl 17 på Svabesholms Kungsgård, Kivik

Vi informerar om och demonstrerar det nya konceptet High Tide System med hoppryttarna Lisen Bratt Fredricson, Peder Fredricson, dressyrryttaren Mimmi Laritz, Lina Zacha AHC med flera. Anmäl dig till en trevlig kväll där vi dessutom bjuder på dryck och tilltugg och vi minglar i vår gårdspub Svarta Hingsten.

Läs hela texten
153747127

Drömmer du om ett ridunderlag som är självbevattnande halkfritt, dammfritt, bra svikt, bra för hästens leder, och minimalt underhåll?

Det finns redan på Svabesholm på Österlen! Vi har konstruerat HIGH TIDE SYSTEM efter ”Ebb- och flodsystemet”, som finns runt om i världen, så att det nu även passar svenska förhållanden. Konceptet lämpar sig såväl inomhus som utomhus och är testat med temperaturer ner till 20 minusgrader.

Läs hela texten
Exakt lika fuktighetsgrad över hela ridbanans yta, även när det är torrt.

Ridbanan i torr väderlek

När vattnet avdunstar i bädden vid starkt t ex solsken fylls det successivt på nytt vatten så vattennivån hålls konstant.

Läs hela texten
Exakt lika fuktighetsgrad över hela ridbanans yta, än om det spöregnar.

Ridbanan i blöt väderlek

Även vid rik nederbörd hålls samma vattennivå i bädden. Överflödigt vatten rinner ut genom vattenlåset.

Läs hela texten